معرفی دورهدوره دکترای تخصصی پژوهشی (Ph. D. by Research) یکی از بالاترین مقاطع تحصیلی آموزش عالی و مجموعهای هماهنگ از فعالیت های پژوهشی و آموزشی است که هدف آن تربیت متخصصینی است که با آشنایی با روشهای پیشرفته تحقیق و دستیابی به جدیدترین مبانی پژوهشی بتوانند گامی در جهت توسعه پایدارعلمی و گسترش مرزهای دانش بردارند.
طول مدت این دوره حداکثر ۴ سال است که میتواند حداکثر تا دو نیمسال تمدید گردد و به دو بخش تقسیم می شود. دربخش اول که طول آن حداکثر یکسال است دانشجو به کسب مهارتهای نظری و علمی بنیادین پژوهشی می پردازد. در این دوره از میان ۱۸ واحد آموزشی دانشجو ملزم به گذراندن ۹ واحد عمومی و ۹ واحد اختصاصی است که به تشخیص استاد راهنما ارائه و باید به تایید شورای تحصیلات تکمیلی برسد. همچنین در این مقطع یکساله، دانشجو ملزم به انتخاب موضوع پایان نامه دوره دکتری تخصصی پژوهشی، انجام مطالعات مقدماتی، نگارش پروپوزال تحقیقاتی، تصویب موضوع پایان نامه در شورای تحصیلات تکمیلی موسسه و نهایتأ به تأیید رساندن آن در معاونت پژوهشی وزارت بهداشت است. در بخش دوم دوره دکتری تخصصی پژوهشی، دانشجو با استفاده از مهارتهای کسب شده در بخش اول دوره دکتری تخصصی پژوهشی پایان نامه خود (۲۲ واحد) را اجرا و از دستاوردهای آن دفاع می نماید. در ضمن بر حسب ضرورت و به پیشنهاد استاد راهنما تا ۶ واحد درسی کارورزی در عرصه نظیر کار در صنایع داروسازی میتواند در بخش دوم به دانشجو ارایه گردد.
برای اطلاعات بیشتر در خصوص این دوره می توانید به صفحه مربوط در
سایت معاونت پژوهشی و فنآوری مراجعه فرمایید.
رشته های ارائه شده برای دوره دکترای تخصصی پژوهشی در مرکز شیمی دارویی و گیاهی به قرار زیر است:
۱-
فارماکوگنوزی۲- فارماکولوژی
نحوه پذیرش
فراخوان پذیرش دانشجو در مقطع دکترای تخصصی پژوهشی (PhD by Research)از طریق وب سایت مرکز تحقیقات و همچنین معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز دو ماه قبل از تاریخ پذیرش دانشجو به اطلاع عموم رسانده می شود.
ضروری است داوطلبین علاوه بر دارا بودن شرایط عمومی ادامه تحصیل، شرایط اختصاصی را نیز بر اساس آیین نامه دوره دکتری تخصصی پژوهشی و دستور العمل مربوطه دارا باشند.
کلیه فرم ها و مدارک مورد نیاز می بایست حداکثر تا تاریخ مندرج در فراخوان ارسال گردد.
حد اقل شرط لازم برای تمامی داوطلبین در هنگام ارسال مدارک داشتن دو مقاله تحقیقی (original article) در مجلات نمایه شده در نمایه های بین المللی نوع ۱ (ISI (SCI-Expanded list), PubMed/Medline) به عنوان نویسنده اول یا مسئول می باشد. ضمنا گواهی پذیرش یکی از دو مقاله فوق نیز مورد قبول واقع خواهد شد که در این حالت مدارک داوطلب در صورت احراز سایر شرایط و موفقیت در مصاحبه جهت تصمیم گیری نهایی به وزارت بهداشت ارسال می گردد. بدیهی در صورت عدم تایید مدارک توسط کمیته تخصصی وزارت بهداشت حقی برای داوطلب ایجاد نمی گردد.
اساتید راهنما و حوزه های تحقیقاتی مرتبطبرای آگاهی از اساتید مرکز تحقیقات شیمی دارویی و گیاهی و حوزهای تحقیقاتی و رزومه آنان به لیست مربوط در وب سایت مرکز مراجعه نمایید.
توانمندی ها و امکانات مرکزامکانات دستگاهی، آزمایشگاهی و همچنین لیست فعالیت های مرکز تحقیقات شیمی دارویی را می توانید در وب سایت مرکز مشاهده فرمایید.
دانشجویاندر حال حاضر ۶ دانشجو در مرکز تحقیقات شیمی دارویی و گیاهی در حال تحصیل می باشند. لیست دانشجویان مرکز به همراه عنوان پایان نامه و رزومه آنان را می توانید با مراجعه به صفحه دانشجویان دکتری پژوهشی مرکز مشاهده فرمایید.
لینک های مفیدبرای کسب اطلاعات بیشتر درباره دوره دکتری تخصصی پژوهشی می توانید با کارشناس مربوطه در وب سایت معاونت پژوهشی و فنآوری تماس بگیرید.
سایر مراکز مجری دوره تخصصی پژوهشی را در وب سایت معاونت پژوهشی و فنآوری مشاهده نمایید.